16-12-2014    

Kig mod udvikling og værdiskabelse, FA!

Det er næsten blevet et fast ritual, at Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) på denne tid af året udsender prognoser, der lader til at have til formål at føje nye alen til forestillingen om, at medarbejdere stort set er overflødige i den finansielle sektor.

​"Det er ved at nærme sig en fast julehilsen, som man godt kan gå hen og blive lidt træt af, for nu at sige det mildt. Vi er på ingen måde blinde for den digitale og teknologiske udvikling, men vi har i 2014 set tydelige tegn på en sektor, der i den grad har stabiliseret sig økonomisk – og som også har talt varmt og længe om kundefokus og styrkede relationer som et afgørende element i konkurrencen. Det kræver medarbejdere, og det kræver, at blikket rettes mod udvikling og værdiskabelse i stedet for det evindelige reduktionsfokus’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

I FA’s prognose hedder det sig, at pengeinstitutterne frem mod juni 2015 vil reducere medarbejdertallet med 1.350 i forhold til juni 2014. Det vil i så fald være næsten dobbelt så stor en nedgang som fra 2013 til 2014, hvor beskæftigelsen faldt med 700 medarbejdere.

"Adskillige af sektorens topfolk pointerer klart, at der er behov for at styrke kunderelationen som en afgørende konkurrencefordel ift. nye spillere, der banker på til pengeinstitutternes traditionelle marked. Der er nemlig værdi i relationerne til kunderne, og de relationer bæres af medarbejdere. Det er der behov for, at arbejdsgiverforeningen også begynder at få øje på", siger Kent Petersen.

Kontakt Kent Petersen via Kristian Lind på 6120 4214