17-04-2015    

Medlemmerne skal være førstevælger i deres arbejdsliv

Mandag den 20. april lancerer Finansforbundet en unik digital platform ”Worklife Investment Universe”, og kickstarter lanceringen med en bustur rundt til finansarbejdspladser. ” Gennem Worklife Investment vil vi gøre en forskel for medlemmerne. Virksomhederne har fokus på, hvad virksomheden har brug for, at medlemmet kan lige nu. Vi har fokus på, hvad det er for et arbejdsliv, og hvilke muligheder medlemmet ønsker”, siger Finansforbundets formand Kent Petersen.

​Det finansielle arbejdsmarked har siden krisen i 2008 gennemgået store forandringer. Livstidsstillinger er forbi. Uddannelsesniveauet stiger år for år. Nye produkter, teknologier, digitalisering og forretningsmodeller ændrer konstant efterspørgslen på kompetencer. Og antallet af beskæftigede i finanssektoren er faldende. Det stiller nye krav til både medarbejderne i finansielle virksomheder og til Finansforbundet.

Derfor lancerer Finansforbundet mandag den 20. april en unik digital selvbetjeningsplatform kaldet Worklife Investment Universe. Platformen indeholder en række karriereafklaringsøvelser, der kan give input og inspiration til at udarbejde en personlig karriereplan målrettet det enkelte medlems behov.

Derudover kan medlemmerne booke en karrieresamtale med en af Finansforbundets karrierekonsulenter og få lavet en karrieretest, der bruges til at finde ind til det medlemmet motiveres af.

Platformen opsamler samtidig data på medlemmerne, så Finansforbundet i højere grad kan målrette services til medlemmernes behov.

”Vi har ønsket at skabe et tilbud, der fokuserer på at styrke karrieremulighederne for medlemmerne – både i og uden for sektoren. Det handler om at støtte medlemmerne i at kunne investere i deres arbejdsliv, så de dels er mere attraktive, og - vigtigst - er førstevælger i deres arbejdsliv, så det er dem selv, der beslutter, hvor de vil arbejde og med hvad”, siger formand i Finansforbundet Kent Petersen.

Gennem Worklife Investment vil Finansforbundet gøre en forskel for medlemmerne.

”Virksomhederne har fokus på, hvad virksomheden har brug for, at medlemmet kan lige nu. Vi har fokus på, hvad det er for et arbejdsliv, og hvilke muligheder medlemmet ønsker. Men vi vil også gøre en forskel for sektoren, fordi medlemmernes kompetencer er virksomhedens vigtigste aktiv. Og det er netop kompetencerne, der skal bruges til at skabe den vækst og de job i sektoren, som er til gavn for hele samfundet,” siger Kent Petersen.

Bustur til finansielle virksomheder

For at kickstarte lanceringen tager Finansforbundet fra den 20. april til den 24. april på bustur rundt til arbejdspladser i sektoren, hvor formand Kent Petersen inviterer medlemmer og ledelser til en snak om kompetencer, muligheder og investering i arbejdslivet. Samtidig vil karrierekonsulenter på hver arbejdsplads gennemføre 6 karrieresamtaler med på forhånd udvalgte medlemmer.

På busturen står formand Kent Petersen til rådighed til interview med pressen, ligesom der vil være mulighed for reportagebilleder fra bussen, hvor medlemmer og repræsentanter fra Finansforbundet mødes.

For yderligere information kontakt presseansvarlig Sabina Furbo på 6120 0924.

Disse virksomheder får besøg:

Mandag den 20. april:

Kl. 9-12: Jutlander Bank i Aars
Kl. 13-16: Spar Nord i Aalborg

Tirsdag den 21. april:

Kl. 8-11: Sparekassen Kronjylland i Randers

Onsdag den 22. april:

Kl. 8-11: Jyske Bank i Silkeborg

Kl. 12.30-15.30: Middelfart Sparekasse i Middelfart

Torsdag den 23. april:

Kl. 9-12: Sparekassen Sjælland i Ringsted
Kl. 13-16: BEC i Roskilde

Fredag den 24. april:

Kl. 9-12: Nykredit i København
Kl: 13-16: Nets i Ballerup