Fremtidens finansielle arbejdsmarked

Finansforbundet har udarbejdet en dybtgående undersøgelse af Fremtidens Finansielle Arbejdsmarked. Undersøgelsen viser en række udviklingstendenser, som vi har samlet i seks temaer, der vil lægge til grund for vores videre arbejde med at sikre, at de ansatte er klædt på til fremtiden.

​​

Tema 1: En sektor under forandring – nye partnerskaber

 

Tema 2: Augmentation vs automatisering

 


Tema 3: Forandringer i måden at arbejde på​


Tema 4: Nye roller for HR og ledelse

 

Tema 5: Udvikling i kompetencebehov og nye jobprofiler

 

Tema 6: Nye måder at lære på


Læs rapporten om udviklingstendenserne her:

Udviklingstrends i den finansielle sektor

Udviklingstrends i den finansielle sektor (Resume)

Development trends in the financial sector

og om de seks temaer her:

Indsigter fra danske virksomheder

Indsigter fra danske virksomheder (Resume)

Insights from Danish companies

Artikler:

Sparring med andre ledere giver stor værdi

Rikke Maria Bækgaard fra Nordea er glad for, at hun sidste år tilmeldte sig Finansforbundets ledernetværk. Udbyttet med de syv andre i netværket var så godt, at de nu fortsætter med at mødes i privat regi. Du kan også blive en del af et ledernetværk.

Læs mere her

 

 

Man skal lære, mens man gør det

Flere virksomheder kaster sig ud i at afprøve nye måder at arbejde og lede på. Medarbejderne får større ansvar, og beslutningsprocesser går hurtigere med den agile tankegang og arbejdsmåde, som de kører i stor skala hos SimCorp.

Læs mere her

 

Nykredit-ledere øver sig i HR

Skal udvikling og forandring drive Nykredit videre, handler det også om ledelse. En leder skal tage ansvar for, at hver eneste medarbejder er i løbende udvikling. Det stiller også nye krav til HR-funktionen.

Læs mere her

 

De dumme spørgsmål er de bedste

Arbejdsgivere efterspørger medarbejdere, der kan indgå i tværfaglige teams. Mens kunstig intelligens automatiserer mange finansielle funktioner, skal du være empatisk og nysgerrig. Dine finansielle kompetencer skal spille sammen med de personlige, siger konsulent Hanne Shapiro.

Læs mere her

 

Løvens hule i Fredericia

Også it-medarbejderen skaber relationer. Hos Bankdata bliver specialister udfordre på, at deres faglighed ikke kan stå alene, siger direktør Morten Gade Christensen.

Læs mere her

 

De bløde færdigheder kræver øvelse

Medarbejderne bliver mere og mere udfordrede på de relationelle færdigheder, siger professor Lene Tanggaard fra Aalborg Universitet.

Læs mere her

 

Alle kan blive eksperter

Hvis de danske banker også vil være banker i fremtiden, skal de ikke have berøringsangst over for de nye teknologier. Og så skal de tro noget mere på deres egne medarbejdere. Det er dem, som skal skabe innovationen af banken indefra, mener Hanne Schapiro, der for Finansforbundet undersøger fremtidens finansielle arbejdsmarked.

Læs mere her


Fokus på at udvikle mennesker

HR-funktionen får mange steder en mere strategisk rolle og helt nye opgaver med mange nye arbejdsformer, der vender op og ned på den klassiske personalepleje. " Det starter og slutter med det menneskelige", siger Trine Ahrenkiel, HR- og kommunikationsdirektør i Nykredit.

Læs mere her

SEB møder nye kunder via chatbot

1.500 kundehenvendelser om ugen. Det genererer SEB's nye chatbot Aida, som den svenske storbank lancerede i december 2017. I dag fungerer Aida som en særskilt kundekanal for kunder, som banken ikke normalt er i kontakt med.

Læs mere her

 

Medarbejdere skal drive digitaliseringen

Medarbejderne er nøglen til succesfulde digitaliseringsprojekter. Det er en af konklusionerne i Siri-kommissionens nye rapport om fremtidens arbejdsmarked. Svenske SEB Group har gode erfaringer med at inddrage både medarbejdere og fagforening i implementeringen af IPsofts virtuelle agent Amelia.

Læs mere her

 

Ny chatbot vinder frem i svensk storbank

Kundeservice, den interne it-afdeling og nu HR. Antallet af områder, hvor den svenske storbank SEB implementerer chatbotten Aida, vokser. Og bankens medarbejdere er begejstrede for at være en del af bankeksperimentet med kunstig intelligens.

Læs mere her

Få svar på spørgsmål

Kontakt
Linda Fauerholm
Økonomisk-politisk konsulent
21 42 57 25
lf@finansforbundet.dk

Har du brug for sparring, så du kan blive rustet til fremtidens arbejds-marked? 

Bestil en karriere-
rådgivningssamtale hos en af vores rådgivere.

Bestil

Bliv rustet til morgendagens kompetencer på et af Finansforbundets arrangementer.

Deltag

Invester i dit fremtidige arbejdsliv med Finanskompetencepuljen, hvor der er flere end 350 gratis uddannelser.

Uddannelser