Bliv medlem af Finansforbundet

Meld dig ind

Bliv medlem

Gør som otte ud af ti finansansatte i Danmark: Bliv medlem af Finansforbundet – din stærkeste partner, hvis du vil gøre karriere i finanssektoren.

Vi byder alle nye medlemmer velkommen med tre måneders gratis medlemskab.

Du får:

 • en af Danmarks billigste fagforeninger
 • juridisk rådgivning
 • karrieresparring
 • netværk med 50.000 kolleger på tværs af sektorens virksomheder
 • faglige arrangementer
 • kontante fordele

Medlemsfordele

Åbn alle

Karrieresparring med fokus på finanssektoren

Få karrieresparring med erfarne konsulenter, der er har et indgående kendskab til dine jobmuligheder og sektorens udvikling.

Som den eneste fagforening i Danmark tilbyder Finansforbundet alle medlemmer et gratis online karriereafklaringsværktøj, hvor du får afdækket dine ønsker og kompetencer og mulighed for at lave en konkret plan for din karriere.

Er din arbejdsplads medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), kan du også søge gratis uddannelser via Finanskompetencepuljen, så du kan højne dit kompetenceniveau. Finansforbundets karriererådgivere kan rådgive dig om, hvilken uddannelse der kan understøtte din karriere bedst muligt.

Få karrieresparring

Se Finanskompetencepuljen

Besøg online karriereværktøj

Over 200 arrangementer om året og netværk kun for finansansatte

Få adgang til over 200 arrangementer årligt, hvor du kan få fagligt, aktuelt input og redskaber til personlig udvikling. Finansforbundets arrangementer er skræddersyede til ansatte i den finansielle sektor og giver dig derfor unik viden om din situation, din karriere og sektorens udvikling.

Du får også adgang til netværk, hvor du får sparring fra andre, der arbejder i finansielle virksomheder – det kan give dig hands on-erfaringer fra andre i samme situation. Vi har bl.a. netværk til IT-medarbejdere, unge akademikere, ledere, projektledere, HR-medarbejdere, privatkunderådgivere og medarbejdere i markets og inden for fintech. Og vi starter løbende nye netværk op.

Se Finansforbundets arrangementer

Se Finansforbundets netværk

Download Finansforbundets app

  

 

Juridisk rådgivning

Få gratis, professionel rådgivning omkring dine rettigheder som medarbejder i den finansielle sektor – uanset om det er løn, ansættelseskontrakter, barselsregler eller afskedigelse, du har brug for hjælp til.

Vi har både jurister og socialrådgivere klar til at rådgive dig om de emner, der er relevante for dig.

Se, hvad vi kan rådgive dig om

Gratis medlemskab af Dansk IT

Alle medlemmer i Finansforbundet kan blive gratis medlem af Dansk IT (DIT).  Det giver dig adgang til ekspertise og erfaringer fra ligesindede fra andre virksomheder og organisationer. Netværket tilbyder kontinuerlig kompetenceudvikling, faglig sparring og mulighed for at skabe nye personlige relationer.

Du får også mulighed for gratis at deltage i DIT's fyraftensmøder, som afholdes 3-4 gange om måneden. Fyraftensmøderne sætter fokus på aktuelle IT-faglige spørgsmål som f.eks. forandringsledelse, brugerinddragelse eller kravmodellering.

Er du it-medarbejder, kan du selv aktivere og deaktivere dit medlemskab af Dansk IT under "Mit forbund". Hvis du senere melder dig ud af Finansforbundet, mister du også automatisk dit medlemskab af Dansk IT.

Billige forsikringer, adgang til ferieboliger og kontante rabatter

Få billige forsikringer hos Tryg, rabat på ferier via Dansk Folkeferie, adgang til ferieboliger i ind- og udland samt kontante rabatter i omkring 4.500 butikker via medlemskab af Forbrugsforeningen. Du kan også få rabat på FINANS og InsideBusiness.

Derudover kan du få gratis medlemskab i Dansk IT.

Se Finansforbundets medlemsfordele

Specialiseret hjælp ved afskedigelse

Få professionel og specialiseret hjælp, hvis du bliver afskediget:

 • juridisk bistand
 • psykologhjælp
 • individuelle karrieresamtale
 • hjælp til jobsøgning

Hvis du er blevet opsagt

En af Danmarks bedste overenskomster

Du får fem til seks ugers ferie, fem omsorgsdage og betalt barsel til mor og far sammen med de andre fordele, vi har forhandlet hjem til hele sektoren.

Som medlem kan du også få indflydelse på din overenskomst, ligesom du selvfølgelig har stemmeret, når den nye overenskomst sendes til urafstemning blandt alle medlemmer.

Se Finansforbundets overenskomst

​          

Fakta

Åbn alle

Hvad koster det?

Finansforbundet er en af Danmarks billigste fagforeninger.

Kontingenter, hvis du er:

​I arbejde ​250 kr./måned
Ledig 160 kr./måned
Pensionist eller hvilende/passivt medlem 55 kr./måned

Elev eller studerende

Gratis

Nye medlemmer, der ikke har været medlem af Finansforbundet de sidste 6 måneder, får de første tre måneder gratis. 

Husk også, at du hvert år kan trække 6.000 kr. af kontingentudgifterne fra i skat. 

Husk at meddele ændringer

Som du kan se, betaler hvilende medlemmer, som f.eks. medlemmer på barsel kun 55 kr./måned. Og står du af en eller anden årsag uden arbejde, betaler du heller ikke fuld kontingent. Derfor er det vigtigt, at du fortæller os om de ændringer i dit liv, der har indflydelse på dit kontingent.

Kontakt Medlemsservice på 32 66 13 76 eller medlem@finansforbundet.dk.

Hvem kan blive medlem?

Alle ansatte indenfor det finansielle område, ansatte i virksomheder med overenskomst med Finansforbundet og alle studerende på uddannelser, der retter sig mod det finansielle område, kan blive medlem.

 

Medlem som udstationeret

Du beholder dit medlemskab som aktivt medlem af Finansforbundet, mens du er udstationeret. Der er ingen ændringer i medlemskabet, ligesom kontingentet er uændret.

 

Medlem som udlandsansat

Hvis du er ansat i en dansk eller udenlandsk virksomhed i udlandet, har Finansforbundet ingen forhandlingsret, og du vil være omfattet af de regler, der gælder i arbejdslandet. Vi anbefaler derfor, at du bliver medlem af en anerkendt fagforening i arbejdslandet.

Du kan sagtens blive i Finansforbundet som passivt medlem med nedsat kontingent.

Hvordan melder jeg mig ud?

Du kan melde dig ud ved at sende en mail til medlem@finansforbundet.dk, hvor du angiver dit medlemsnummer eller fødselsdato og grunden til at du vil melde dig ud. Det er desværre ikke muligt at melde sig ud via telefonen, da vi skal have din udmeldelse på skrift.

Dit medlemskab kan til enhver tid opsiges med et varsel på:

 • 6 måneder fra næste første, hvis du fortsat arbejder i sektoren (udmeldelse iht. vedtægterne)
 • 1 måned fra næste første, hvis du er ledig, på pension eller har fået job uden for sektoren

Spørgsmål?

Kontakt
Hverveservice
32 96 46 00
hverveservice
@finansforbundet.dk