"Man er nødt til bare at blive ved og ved og ved, for hold nu op, hvor har jeg mange gange tænkt, at jeg ikke gider mere. Og hvor har jeg været ved at kaste op over det og været tæt på at miste troen på det. Man skal være klar til at takle udsvingene, for dem er der mange af", fortæller Louise Ferslev, der står bag et af de friske skud på fintechstammen, lommepengeplatformen MyMonii.
Platformen, der kan hentes som app, er en konsekvens af, at vi med hastige skridt nærmer os et pengeløst samfund, hvor man ikke længere giver sine børn penge i hånden, når de skal købe fredagsslik, og derfor ser de heller ikke, at pengene forsvinder, når man bruger dem. Digitale penge kan være vanskelige at forstå, men det er Louise Ferslevs ambition at hjælpe familier med at integrere økonomisk opdragelse i hverdagen via MyMonii.
Overblik i børnehøjde
Appen funger sådan, at man som forældre for eksempel kan oprette opgaver, som børnene skal løse for at få lommepenge. Opgaverne kan værdisættes, så en opvask for eksempel resulterer i fem kroner til kontoen. Når barnet har løst opgaven, kan det se, at penge overføres fra mors eller fars konto til MyMonii-kontoen.
Endnu kan man ikke bruge MyMonii-appen som betalingsmiddel, men når barnet bruger penge på eksempelvis et stykke legetøj, som forældrene betaler for, kan man føre pengene fra MyMonii-kontoen tilbage til forældrenes konto, så barnet får visualiseret, at pengene er brugt.
Appen kan bruges efter behov, og nogle af testfamilierne benytter den udelukkende som saldooverblik, mens andre synes godt om opgavefunktionen.
Fra gavekort til lommepengeapp
Opfindelser og gode ideer opstår ofte efter et behov, bagmanden selv har. Louise Ferslev har ingen børn, der skal have lommepenge, men hun har hovedet fuldt af ideer. Og en af dem var altså et lommepengekort.
Efter at have rådført sig med en ansat i Nets, der oplevede en efterspørgsel fra forældre efter et betalingskort til børn, som man har i udlandet, blev Louise Ferslev bekræftet i, at der var et potentiale i et lommepengekort, hvor man kan styre, hvor mange penge børnene kan bruge hver dag. Derfor arbejdede hun videre med ideen og sugede til sig af gode råd, hun fik fra iværksættermiljøet, når hun præsenterede lommepengekortet.
"Først skulle jeg lige ind i det og finde ud af, hvad det vil sige at være iværksætter. Men jeg rakte ud efter miljøet, tog til startupweekender, fik nogle kontakter og begyndte at bygge et netværk op. Jeg diskuterede ideen med rigtige mange og har fået mange gode inputs til, hvordan platformen kan udvikle sig. Og den udvikler sig fortsat", siger hun.
"Jeg sætter mig heller ikke nagelfaste mål, for jeg tror på, at man skal udvikle sin ide eller platform sammen med brugerne og andre, der ved noget om området", forklarer Louise Ferslev.
Hun har læst entrepreneurshipdesign og en bachelor i branddesign. Under uddannelsen deltog Louise Ferslev i et acceleratorprogram, hvor hun gennem nogle startupinvestorer mødte business-angelen Thor Angelo, der i dag også er partner i MyMonii.
Har det ikke fra fremmede
Louise Ferslevs mor sprang ud som selvstændig, og hendes far byggede små fodboldmål, han forsøgte at få afsat til Bilka, så modet til at være iværksætter er ikke helt fremmed for hende.
"Men normalt vil man nok tænke, at sådan en almindelig pige som mig, som kommer fra Næstved, ikke er den mest oplagte til at skabe noget i finansverdenen. Det siger jo noget om, at vi i Danmark har en ret god grobund for at kunne starte noget op, hvis man vil det nok. Det er interessant, synes jeg".